Zoeken
Nederlands Engels Duits Spaans
Selectie van overheerlijke Mr. Blueberry recepten
Blauwe bessen zijn heerlijk in toetjes, salades, smoothies en cakejes. Wij hebben voor u een selectie gemaakt van de heerlijkste recepten. Uiteraard gebruiken wij altijd als basis ingrediënt: de bessen van Mr. Blueberry.  

Onze top 10:

Op nummer 1: Blauwe bessen cheesecake
Bereidingstijd: ca. 1 uur en 30 min. 

Bosbessencheesecake
  Ingrediënten voor ca. 16 stukken
  150 g+ een beetje zachte boter  
  paneermeel
  400 g Mr. Blueberry bessen
  4 eieren
  180 g suiker
  1 zakje vanillesuiker
  75 g bloem
  1 tl bakpoeder
  750 g magere kwark
  1 tl citroensap
  150 g Mr. Blueberry blauwe bessenjam


1. Vet de bodem van een springvorm (26 cm) in en bestrooi met een beetje paneermeel. Was de blauwe bessen en laat ze goed uitlekken. Verwarm de over voor (elektrisch 175 graden, hetelucht 150 graden). Splits de eieren. Zet het eiwit afgedekt in de koelkast.
2. Klop de eidooiers, 150 g boter, de suiker en de vanillesuiker in een grote kom in 3-5 minuten wit en romig met de mixer. Meng de bloem met het bakpoeder en roer het bloemmengsel afwisselend met de kwark en het citroensap erdoorheen. Klop het eiwit stijf en roer het eiwitschuim met een garde door het beslag. Spatel de helft van de bessen erdoor. Vul de springvorm met het beslag en bak 60-70 minuten in de oven.
3. Bestrijk de taart ca. 15 minuten voor het einde van de baktijd met de Mr. Blueberry jam en dek hem af met aluminiumfolie. Laat de taart in de oven een beetje afkoelen, neem hem uit de oven en verdeel de overige blauwe bessen erover. Laat de taart afkoelen.
 
Op nummer 2: Citroencakejes met Mr. Blueberry bessen 
Bereidingstijd: 35 min.


  Ingrediënten voor 12 stuks:
  100 g boter op kamertemperatuur
  100 g lichte basterdsuiker
  2 eieren losgeklopt
  Fijn geraspte schil en sap van 1 citroen
  140 g zelfrijzend bakmeel
  50 g Mr.Blueberry bessen
  250 ml sour cream
  25 g poedersuiker
  1 ei 
  1 tl vanille-extract 


1. Vet een muffinvorm voor 12 muffins in met boter
2. Verwarm de over voor (elektrisch: 180 graden/heteluchtoven 160 graden). Klop de boter en de suiker romig. Klop de eieren, beetje bij beetje, door het mengsel en voeg de citroenschil en de helft van het sap toe. Meng goed, en mix achtereenvolgens de helft van de bloem, het resterende citroensap en bloem door het beslag. 
3. Verdeel het beslag over de vorm, strijk met de achterkant van een lepel glad en bestrooi met de helft van de bessen. Bak 10 min. in de voorverwarmde oven.
4. Maak de topping. Roer de sour cream, poedersuiker, het ei en vanille-extract door elkaar. Neem de cakejes uit de oven en druk de bovenzijde zachtjes aan zodat de bovenzijde mooi glad is. Bestrijk de cakejes met de topping en bestrooi met de resterende bessen. Bak 5-7 min. in de voorverwarmde oven en de topping is gestold.
5. Laat de cakejes in de vorm afkoelen en haal met behulp van het bakpapier voorzichtig uit de vorm. 

Op nummer 3: Koningsmaal: Coupe rood-wit-blauw
Bereidingstijd: 25 min. 

Koningsmaal

Ingrediënten voor 6 stuks:
  2 bakjes frambozen 
 1 sinaasappel, uitgeperst
 1 1/2 el kristalsuiker
 150 g Mr. Blueberry bessen 
 125 ml slagroom 
 1 zakje vanillesuiker
 250 g volle kwark 





1. Breng in een steelpan de frambozen, 2 el sinaasappelsap, en 1/2 el kristalsuiker aan de kook. Laat 2 min. koken. Neem van het vuur en laat in 15 min. afkoelen tot het mengsel lauw is. 
2. Verdeel de blauwe bessen over 6 glazen.
3. Klop de slagroom met 1 el kristalsuiker en de vanillesuiker stijf. Spatel de slagroom door de kwark. 
4. Verdeel de roomkwark over de glazen en schep de lauwe frambozen erover. 
 
Op nummer 4: Blueberry muffins
In Amerika worden muffins gegeten als tussendoortje of bij het ontbijt. Deze klassieker met blauwe bessen is er heel populair.
 

 Ingrediënten voor circa 12 stuks

 75 gr zelfrijzend bakmeel
 gezeefd 70 gr suiker
 1 1/2 tl bakpoeder
 zout
 2 1/2 dl karnemelk of melk
 100 gr gesmolten boter of margarine
 1 ei, losgeklopt
 200 gr Mr. Blueberry bessen 


 
1. Meng in een kom het bakmeel met de suiker, het bakpoeder en het zout. Maak in het midden van dit mengsel een holte en doe hierin de (karne) melk, boter en het ei. Meng alles goed. Roer de bessen erdoor.
2.Zet papieren vormpjes in de holtes van een metalen muffinvorm en schep het mengsel erin. Ze moeten voor 2/3 gevuld zijn. Bak de muffins in circa 25 min. gaar en lichtbruin in het midden van een voorverwarmde over op 200°C.
3. Laat de muffins iets afkoelen, neem ze uit de muffinvorm en laat ze verder afkoelen.

Op nummer 5: Mr. Blueberry Smoothie



 Ingrediënten voor 4 personen

 2 bananen
 handjevol aardbeien
 handjevol Mr. Blueberry bessen
 2 takjes rode bessen
 1 takje munt, alleen de blaadjes
 ca 1/2 liter volle melk of yoghurt









1. Pel de bananen en snijd ze in stukjes. Doe ze in een diepvrieszakje en leg ze een nacht in de vriezer. 
2. Maak het overige fruit schoon en snijd grote aardbeien eventueel doormidden. 
3. Doe alle ingredienten in een blender.
4. Voeg nog wat melk of yoghurt toe, afhankelijk van hoe dik u de smoothies wenst. 
Tip: Zoetekauwen kunnen een eetlepel honing of een schepje suiker aan het geheel toevoegen. 

Op nummer 6: Mr. Blueberry chutney


 Ingrediënten (voor 1 potje)

 1 sjalotje, fijngesneden
 1 el zonnebloemolie
 300 g Mr. Blueberry bessen
 1 el rietsuiker
 snufje gemalen kaneel
 snufjegemalen piment
 2 el frambozenazijn 

1. Fruit het sjalotje even aan in een pan met de zonnebloemolie.
2. Voeg de gewassen blauwe bessen toe, samen met de overige ingrediënten. 
3. Roer goed door en breng aan de kook. Stamp de bessen tot een moes.
4. Laat de chutney zo'n tien min. pruttelen, zodat het geheel wat dikker wordt en een deel van het vocht verdampt.
5. Giet de chutney in hete, brandschone jampotjes en draai de deksels erop. 


Op nummer 7: Coupe Mr. Blueberry    
 
Ingrediënten (vier personen)
 
8 bolletjes vanille-ijs                               
klontje roomboter 
borrelglaasje marasquin
300 g Mr. Blueberry bessen 













1. Smelt het klontje boter in een steelpannetje.
2. Voeg de bevroren blauwe bessen toe en verwarm ze al roerend.
3. Verdeel het ijs alvast over de coupés, voor de grotere eters een bolletje extra. Wacht tot de bessen bijna ontdooid zijn.
4. Zet het vuur even wat hoger en giet op het laatst het glaasje drank erbij. Schenk de warme saus over het ijs en smullen maar!
 

Op nummer 8: Hard broodje met blauwe bessencrème, ham en ananas
                                         
 Ingrediënten
 
250 gr blauwe bessen
1 eetlepel honing
1 plak ananas
1 plakje Hüttenkäse
stokbroodjes
8 plakken licht gerookte achterham
1 klein bakje alfalfa









1. Schep de helft van de bessen in een kom en voeg de honing toe.
2. Druk de bessen fijn met een lepel. Snijd de ananas in zeer fijne blokjes.
3. Vermeng de Hüttenkäse met de bessenpuree en de ananas.
4. Snijd de broodjes open, leg op elk broodje 2 plakken ham.
5. Schep hierop het Hüttenkäse mengsel. Verdeel de rest van de bessen en de alfalfa over de borden. Garneer met veldsla. 

Op nummer 9: Ricottaroomijs met blauwe bessen
Ingrediënten (voor circa 12 ijsjes) 175 -200 gr kristalsuiker
3 eidooiers
350 gr blauwe bessen
400 gr ricotta (Italiaanse verse kaas)
1 dl slagroom

Breng de suiker aan de kook met 2dl water. Laat de suikerstroop iets afkoelen. Klop in een kom de eidooiers los en schenk deel voor deel de warme suikerstroop erbij. Schenk dit mengsel terug in de pan en verwarm het op zacht vuur tot het gaat binden (let op: laat het niet koken). Laat het mengsel onder regelmatig roeren afkoelen. Pureer de bessen in een blender en roer ze samen met de ricotta en slagroom door het eidooiermengsel. Maak van dit mengsel ijs in een ijsmachine of bevries het in een koelkast door in circa 6 uur in de diepvries. Roer het ijsmengsel in het laatste geval twee keer door met een vork. Serveer het ijs in ijshoorntjes.
 

Op nummer 10: ricottatompouce met blauwe bessen

Ingrediënten (vier personen) 4 plakjes bladerdeeg
2 blaadjes gelatine
3 eetlepels met rode bessensiroop
30 gr suiker
200 gr ricotta
100 mililiter créme fraîche
eiwit
150 gram poedersuiker
200 gram blauwe bessen

  Verwarm de over voor op 200°C. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot de dikte van 1 plakje (dit vermindert het rijzen van het deeg). Snijd uit het deeg 8 rechthoeken van 5x10 cm en leg ze op een bakplaat bedekt met bakpapier. Prik met een vork gaatjes in de deegplakjes en bak ze in 15 minuten lichtbruin en gaar in de oven.
Laat de deegplakjes afkoelen voor gebruik. Week voor de tompoucevulling de blaadjes gelatine in water en verhit de bessensiroop met de suiker in een pannetje. Knijp de gelatine goed uit en roer de blaadjes met een garde door het warme bessensap. Blijf roeren tot de gelatine geheel is opgelost en meng het bessensap met de ricotta en crème fraîche. Laat de tompoucevulling ongeveer 1 uur opstijven in de koeling. Sla voor de fondant het eiwit in een kom schuimig. Zeef de poedersuiker erop en roer tot er een dik, glad en glanzend mengsel ontstaat. Maak de tompouces door 4 deegplakjes te beleggen met de helft van het ricottamengsel. Verdeel hierover de blauwe bessen en smeer hierop de rest van de ricotta. Sluit de tompouces af.